Vragen of opmerkingen?

Ik stel het op prijs als je vragen of opmerkingen plaatst over mijn site of over jouw ervaring met mij of schrijf een google review. Dank je wel!

Commentaren: 79
 • #79

  Nina (vrijdag, 29 maart 2024 18:18)

  Ik had veel pijn met borstvoeding geven en Marjes heeft me de dag dat ik belde daar bij kunnen helpen wat echt een opluchting was. De verloskundige had de te korte tongriem bij mijn dochter geknipt, maar ik had nog steeds pijn. Marjes checkte dat het aanleggen goed werd gedaan, en kon bij een mondonderzoek gelijk zien dat het klieven niet voldoende was geweest, en adviseerde daarom om naar de KNO arts te gaan. De arts heeft ons uitstekend geholpen en met de additionele informatie over nazorg van Marjes had ik na enkele dagen bijna geen pijn meer. Ik ben erg blij dat we haar hulp hebben ingeschakeld en het was fijn om ook achteraf nog een berichtje te kunnen sturen.

 • #78

  Liu (woensdag, 20 maart 2024 11:31)

  Marjes is een ontzettend fijne en kundige lactatiekundige met passie voor haar vak. Zij heeft mij geholpen zowel in de begeleiding van het op gang brengen van de borstvoeding als ook behandeld middels deep oscillation.

  Mijn kindje was dysmatuur bij geboorte en had weinig energie om goed te drinken. Marjes had niet alleen tips wat betreft het borstvoeden, maar met haar ervaring als (kinder)verpleegkundige, kon zij mij ook veel inzicht geven betreft de groei en gezondheid van mijn dysmature baby. Dit heb ik als heel waardevol ervaren.
  Daarnaast is de behandeling middels deep oscillation voor mij een primeur en uitkomst als moeder van twee die veel last heeft gehad van borstontstekingen. Na de behandeling voelt de borst zoveel soepeler en fijner aan, wat een opluchting!

  Ik zou Marjes aanraden aan alle moeders in mijn naaste omgeving die borstvoeding willen geven aan hun kleintje.

 • #77

  Ronit Cruz (dinsdag, 23 januari 2024 21:40)

  Mijn dochter weigerde de fles wat erg veel invloed had op de normale dingen.Ze kon bijvoorbeeld niet op de crèche blijven omdat ze dan niks dronk.
  Dankzij de handige tips en adviezen van Marjes ondertussen een fles drinkende baby.
  Heel erg bedankt

 • #76

  Manouk (zaterdag, 30 december 2023 20:18)

  Marjes heeft mij heel goed geholpen toen de borstvoeding bij onze premature dochter niet lekker liep. Goede adviezen gehad! Marjes denkt met je mee en is goed bereikbaar. Nu bij ons tweede kindje heb ik Marjes meteen weer om hulp gevraagd. Al met al een hele fijne ervaring! Ik kan Marjes zeker aanraden!

 • #75

  Tijs (zondag, 13 augustus 2023 14:31)

  Marjes is erg kundig en uitstekend op de hoogte van de nieuwste inzichten in lactatieland, waar de meningen nogal uiteenlopen. Dankzij Marjes kunnen we nu met vertrouwen beter voeden.

  Marjes neemt de tijd voor je, luistert goed, en is echt een aanrader!

 • #74

  Susanne Beugelsdijk (zondag, 13 augustus 2023 05:48)

  Marjes is een super fijn persoon met een positieve aanpak. Ze neemt de tijd tijdens een consult, luistert naar je wensen en kijkt wat de baby nodig heeft om goed te kunnen drinken. Ook de nazorg is fijn; ze reageert snel en gaf ons tips die we meteen toe konden passen.
  De aanwijzingen van Marjes bracht een hoop rust binnen ons gezin. Marjes heeft mij laten ervaren dat borstvoeding geven super mooi en ontspannen is!

 • #73

  Claire (dinsdag, 25 juli 2023 13:37)

  Een hele fijne ervaring met Marjes! Ze was direct beschikbaar om aan de telefoon te overleggen, heel laagdrempelig en prettig. Geen lange wachttijden of inplannen in online agenda’s over 3 weken. Ook fijn advies en daarna een followup en wat berichtjes heen en weer. Aanrader!!

 • #72

  Barbara (woensdag, 28 juni 2023 15:16)

  Marjes heeft ons goed geholpen! Ze is deskundig, luistert goed, spreekt in duidelijke taal, beargumenteert duidelijk haar adviezen, en vooral haar toon vond ik erg prettig! Ze luistert namelijk goed naar jouw motivatie en wensen, en stemt daar haar advies op af, zonder oordelen. Topwijf!

 • #71

  Fatiema (woensdag, 31 mei 2023 10:11)

  Ik had Marjes gevonden via de website lactatiekundige.nl. Het werd een huisbezoek en ik mocht 3 weken lang vragen stellen als iets niet duidelijk was. Haar adviezen hebben mij zeker geholpen bij het vermeerderen van de melkproductie, vooral dat je een ziekenhuiskolf kan gebruiken omdat het de 'Rolls Royce onder de borstkolfapparaten is' en als je het een keer niet kan doen omdat je ziek bent geweest of minder goed voelt, kan je dezelfde adviezen altijd opnieuw toepassen. Zij is meestal meteen bereikbaar en denkt volop met je mee, als het via de app even niet uitkomt, geeft ze dat ook netjes aan dat ze later gaat beantwoorden. Bij Marjes krijg je iemand die zich niet alleen houdt aan werkuren, een meedenker is, om je geeft en je snapt omdat ze zelf ook moeder is, heel goed weet wat je op dat moment nodig hebt en kan bewerkstelligen middels een plan. Bij mijn volgende zwangerschappen zal ik haar zeker weer om advies vragen bij problemen m.b.t. mijn lactatie!

 • #70

  Noortje (vrijdag, 28 april 2023 19:58)

  Wij hebben de hulp van Marjes ingeschakeld toen ons zoontje steeds onrustiger ging drinken. Ik vond de hulp van Marjes heel fijn; rustig, nuchter en heel goed kijkend naar de behoeftes. Er ligt vaak veel druk op borstvoeding, maar Marjes geeft je juist het gevoel dat alles oké is!

 • #69

  Demet (dinsdag, 18 april 2023 15:12)

  Wat was ik blij met de consult van Marjes. Je geeft borstvoeding maar je merkt aan je kind en jezelf dat er iets ontbreekt. Iedereen heeft een mening, tips en adviezen over borstvoeding maar deze tips en adviezen van een professional horen is heel fijn. De consult was geweldig. Daarna ging het een tijdje goed totdat ze krampjes kreeg en ik bijna een borstontsteking. Hierna hadden we appcontact die ik ook als zeer waardevol heb ervaren. Kortom, zeker een aan te raden lactatiekundige. Ik ben super blij :)

 • #68

  Lianne (maandag, 27 maart 2023 12:09)

  Na een keizersnede en een tweeling die met flesvoeding moest starten om goed te kunnen groeien was het een hele klus om onze meisjes aan de borst te krijgen. Zonder Marjes was dit nooit gelukt. Ik ben zo enorm dankbaar voor haar begeleiding in deze zware en turbulente periode. Zij gaf mij het perspectief dat het kon en de tools om het te verwezenlijken. Marjes heeft een berg van kennis en is enorm betrokken. Onze tweeling is nu 7 maanden en ze krijgen nog steeds borstvoeding. Marjes, heel veel dank! Ik gun elke (tweeling)moeder jou begeleiding

 • #67

  Carolien (donderdag, 09 maart 2023)

  Na een lastige bevalling stonden we voor ons gevoel met 10-0 achter. Met hulp van Marjes zijn we in stapjes met de kunstvoeding gestopt en binnen 4 weken zaten we op fulltime borstvoeding. Een geweldig resultaat dat we zonder Marjes nooit hadden gehaald!
  Marjes haar nuchtere aanpak heeft bij ons het verschil gemaakt. Marjes luistert en kijkt heel goed naar de situatie zoals die is en heeft geen oordeel. Dat geeft heel veel rust en vrijheid. Marjes is betrokken en heeft hart voor haar werk, dat merk je in alles!

 • #66

  Lindsay (zaterdag, 04 maart 2023 20:07)

  Omdat bij mijn eerste zoon de borstvoeding niet goed lukte wilde ik bij mijn tweede zoon graag de hulp van Marjes inschakelen. Tijdens mijn zwangerschap had ik al een aantal vragen gemaild waar heel snel op werd gereageerd. Nadat mijn zoon werd geboren kon zij na 2 dagen al langs komen om mee te kijken bij de borstvoeding. Ik vind de positieve en rustige manier waarop Marjes mee keek heel prettig. Na 10 dagen kreeg ik helaas alsnog borstontsteking, door een knellende draagzak. Marjes gaf goede tips en was heel flexibel en kwam meteen die middag nog langs om deep stimulation toe te passen. De borstvoeding loopt gelukkig nog goed!

 • #65

  Nava (woensdag, 22 februari 2023 16:29)

  Marjes was wonderful in helping me with the challenges I had with breastfeeding. She is very knowledgable, kind, and clear in her communication, and also very quick in her response. My process in learning to breastfeed and overcome obstacles and doubts went so much quicker and smoother thanks to Marjes and her guidance - excellent service and I highly recommend her!

 • #64

  Busra (vrijdag, 10 februari 2023 15:04)

  Marjes is een deskundige en vriendelijke lactatiekundige. Zij heeft mij zowel bij het opstarten van de borstvoeding/ melkproductie als later ook met het afbouwen en stoppen na een flinke borstontsteking met abces uitstekend geholpen. Ik heb haar in eerste instantie toevallig in het Westeinde ziekenhuis leren kennen toen de borstvoeding moeizaam op gang kwam maar heb later bewust meerdere keren ook contact gehad met haar via haar eigen praktijk. Ze was altijd snel bereikbaar en hielp mij met mijn vragen en onzekerheden door naar mij te luisteren, adviezen te geven en met mij mee te denken. Ze heeft veel ervaring en gaf mij rust en vertrouwen met haar manier van werken. Ze doet haar werk echt vanuit haar hart en is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen! Lieve Marjes ik wil je enorm bedanken!

 • #63

  Nancy (zondag, 29 januari 2023 08:23)

  Enorm blij met Marjes. Ik had te kampen met teruglopende melkproductie en ook met een beetje onzekerheid.
  Marjes reageerde enorm snel op mijn bericht en binnen 2 dagen hadden we al een afspraak om de situatie te bekijken. Allereerst vond ik het super fijn om te horen dat ik het goed deed & daarnaast heeft ze mij praktische tips gegeven hoe mijn productie te verhogen. Met als resultaat dat ik in de kolfsessies nu evenveel (of zelfs meer) kolf dan wat mijn dochter krijgt in een flesje, ik nog meer geniet van de borstvoedingsmomenten en mijn kleine meisje als kool groeit.
  Inmiddels geef ik al ruim 6 maanden borstvoeding en ben daar ben ik gigantisch trots op.
  Dank je wel Marjes :-)

 • #62

  Maartje (vrijdag, 06 januari 2023 01:53)

  Als kersverse moeder, met wat opstartproblemen in de wondere wereld van borstvoeding, had ik sterke behoefte aan een plan, een punt op de horizon. En daar was Marjes.
  Geruststellend, lief, helder en eerlijk. Met oog voor kind én moeder, gaf ze me rust en vertrouwen terug. Ze besprak alle mogelijke oplossingen met ons, maar liet de beslissing bij ons, en gaf ons daarbij het gevoel dat iedere keuze goed was.
  Marjes is heel laagdrempelig te bereiken, en zet net die extra stap in de zorg die maakt dat je je gehoord en gezien voelt. Ze is deskundig en ervaren, borstvoeding is overduidelijk haar passie.
  Als de borstvoeding niet vanzelf gaat, gun ik iedereen een Marjes!

 • #61

  Nadine (woensdag, 02 november 2022 11:13)

  Marjes was quick to respond to my messages and was able to see us within a day or two, which was incredible! She gave me the confidence to trust my instincts when it comes to our son, and that is incredibly valuable. Thank you Marjes.

 • #60

  Lotte (zaterdag, 20 augustus 2022 21:56)

  Marjes geeft deskundig advies, is snel bereikbaar en fijn dat een vraagje tussendoor ook altijd per app kan. De borstvoeding kwam moeilijk op gang bij mij maar dankzij haar advies is het helemaal goed gekomen en zijn we inmiddels een jaar onderweg en gaan we nog even door zolang mijn dochter en ik er beiden nog van genieten.

 • #59

  Anne (maandag, 08 augustus 2022 16:10)

  Marjes gaat deskundig te werk, geeft praktische tips die je gelijk kan toepassen en geeft vertrouwen. Fijn dat achteraf alles nog even nagelezen kan worden en er contact kan zijn via whatsapp.
  Bedankt Marjes!

 • #58

  Feray (vrijdag, 08 juli 2022 22:14)

  Geholpen worden door Marjes was voor mij een wereld van verschil. Als eerste keer moeder en borstvoeding geven, wist ik niet helemaal of ik het goed deed. Met hulp van Marjes op een geduldige manier en fijne uitleg heb ik met plezier maanden borstvoeding kunnen geven.

 • #57

  Faiza (donderdag, 07 april 2022 13:54)

  Wat een wereld van verschil tijdens het voeden. Ik had veel pijn bij het aanleggen en met dé juiste tips heeft Marjes mij op weg geholpen.
  Ik kijk nu niet meer op tegen het voeden, het is juist een fijn moment geworden.

 • #56

  Natascha (zaterdag, 14 augustus 2021 19:53)

  Marsje heeft ons heel goed geholpen met veel tips en het beantwoorden van onze vragen.
  En ook om ons weer het zelfvertrouwen te geven.
  Ons meisje had last gekregen van waarschijnlijk zuigverwarring/borst weigeren.
  Alleen 's nachts dronk ze nog wel goed uit de borst.
  Na een maandje veel geduld is ze weer volledig terug aan de borst :)

  Inmiddels al weer bijna 6 maanden live borstvoeding.
  Ben hier Marsje heel dankbaar voor.

 • #55

  Cheyenne (zaterdag, 07 augustus 2021 15:49)

  Beste Marjes,

  Ontzettend bedankt voor je hulp!
  Na een lastige start met borstvoeding en meerdere ontstekingen heeft marjes mij enorm geholpen met het zo goed mogelijk afbouwen van de borstvoeding wat het beste was voor mij en natuurlijk onze kleine! Zelfs in haar vakantie heeft ze me geholpen toen er weer een ontsteking op begon te komen gelukkig met de hulp van marjes is dit voorkomen!

  Marjes doet haar werk met veel liefde en denkt aan wat het beste voor iedereen is wij zijn haar zo dankbaar!

 • #54

  Brandjes familie (zondag, 27 juni 2021 10:41)

  Beste Marjes,

  Onze familie wilt u heel erg bedanken voor uw hulp en advies!

  Onze dochter Elizabeth huilde non-stop 3 weken na de geboorte. De verloskundigen konden de oorzaak van de angst niet vinden en onze dochter viel af! We waren in paniek. Marjes kwam bij ons thuis en analyseerde de situatie meteen! Voor onze dochter is een speciaal voedingsschema ontwikkeld. En een week later begon onze dochter aan te komen en stopte met continu huilen! Daarnaast heeft Marjes wijs advies gegeven als ouders, die we nooit zullen vergeten!

  Marjes, doet haar werk met veel liefde en dat voel je! We wensen Marjes het allerbeste! Hartelijk dank, Rembrandt, Kateryna en Elizabeth Brandjes

 • #53

  Britt (maandag, 07 juni 2021 21:32)

  Marjes is heel kundig, vriendelijk en geduldig. Wij hebben het contact als zeer prettig ervaren! Helaas is borstvoeding niet gelukt vanwege een open gehemelte bij ons zoontje. Maar Marjes heeft ons heel goed geholpen met het vinden van de juiste fles en advies gegeven over een voedingsschema. Al haar tips en bevindingen werden netjes via verslagen met ons gedeeld. Haar aandacht voor ons was niet alleen beperkt tot onze contactmomenten. Tussendoor bleef zij betrokken en behulpzaam. Dat alles droeg bij aan een hele fijne ervaring.

 • #52

  Mandy (zondag, 06 juni 2021 21:42)

  Marjes je bent een topper!
  Bij 2 van onze kindjes ben jij (zeer snel) bij gekomen omdat de borstvoeding zo zeer deed dat life voeden niet meer ging. Jij hebt de oorzaak achterhaald en oplossingen/ tips aangedragen. Hierdoor heb ik het beste aan onze kindjes mee kunnen geven, wat een mooie ervaring! Dank voor alles!

 • #51

  Daphne (zaterdag, 05 juni 2021 21:26)

  Na een hele lastige start met borstvoeden en eigenlijk de hoop opgegeven te hebben en full time kolven wilde ik het toch nog een laatste poging wagen. Na een eerdere poging met een lactatie kundige was Marjes mijn verlossing. Ik zocht namelijk een richting die ik uit kon gaan en een structuur die ik kon volgen. Marjes heeft hier ongelofelijk bij geholpen. Ook laten zien hoe ik hem goed kan aanleggen. Hierna is het me gelukt (zonder tepelhoedje ;)) en geef ik sindsdien full time borstvoeding, het allermooiste dat er is �

 • #50

  Barbara (maandag, 10 mei 2021 13:30)

  Marjes heeft ons heel fijn kunnen helpen toen ik bij drie maanden problemen ondervond bij de borstvoeding en kolven. Ze kijkt verder dan het praktische gedeelte en betrekt ook de psychologische kant erbij - dat gaf ons veel vertrouwen om op onze eigen manier verder te gaan.

 • #49

  Freekje (donderdag, 15 april 2021 14:06)

  Marjes heeft mij geholpen bij de geboorte van mijn tweede kindje. Voorafgaand aan de bevalling hebben we een gesprek en stappenplan gemaakt voor de borstvoeding. Ik had namelijk een vrij moeizame start bij de geboorte van mijn eerste. Dit heeft me ontzettend geholpen in mijn zelfvertrouwen en de aanpak rondom het geven van borstvoeding. Na de geboorte van onze dochter kon ik echt mijn eigen plan trekken. Dit gaf rust maar ook resultaat: de borstvoeding liep eigenlijk direct als een zonnetje! ik vind het knap hoe Marjes haar diensten (digitaal) aanbied tijdens Corona tijd. De hulp of afstand was minstens zo effectief! Ook werkt zij goed samen met kraamhulp en verloskundige. Heel erg fijn dankjewel Marjes!

 • #48

  Jorien (maandag, 12 april 2021 09:48)

  Ik gun iedereen een Marjes!! Superfijne, nuchtere en no-nonsense benadering. Onze te vroeg geboren zoon kwam maar niet aan. Marjes heeft hier heel goede tips voor gegeven, waarbij haalbaarheid en vertrouwen voorop stonden. Op die manier kwamen we snel weer op het goede pad, zonder hierbij stress te ervaren. De laagdrempeligheid van het app contact werkt ook erg prettig. Nogmaals super bedankt!

 • #47

  Rianne (donderdag, 08 april 2021 12:51)

  Dank voor je hulp Marjes! Ons kleintje en ik hebben veel baat gehad bij je tips en adviezen. Na een pittige bevalling kwam de borstvoeding niet direct goed op gang en kostte het mij veel moeite om voldoende productie te generen en onze baby goed aan te leggen. Dankzij de hulp van Marjes kwam daar al snel veel verbetering in. Ik vond vooral de praktische benadering van Marjes, de positieve mindset en het oog voor de haalbaarheid heel prettig. Dank!

 • #46

  Jinne (vrijdag, 12 maart 2021 17:17)

  Beste Marjes,

  Dank je wel dat je mij het vertrouwen hebt gegeven wat ik nodig had! Nu is mijn dochter een stuk meer tevreden na de voeding en genieten we beiden vooral weer van het gezellige borstvoeding momentje!

 • #45

  Laura (dinsdag, 02 maart 2021 10:56)

  Ons zoontje dronk wisselend rustig en onrustig aan de borst. Daarnaast heb ik een sterke toeschietreflex en veel melk. Marjes heeft mij vertrouwen gegeven in mijzelf: ik doe het goed. Mijn zoontje mag onrustig drinken, er is niet altijd een oplossing mogelijk. Accepteren is waar het dan over gaat. Zij gaf aan dat ons zoontje het eigenlijk heel goed doet door af en aan te happen. Zonder Marjes was ik gestopt met borstvoeding. Door het contact tussendoor en de vragen waarop zij vlot reageert, ben ik inmiddels nog steeds niet gestopt en ben ik ook minder met die vraag bezig! Ik accepteer de situatie meer zoals hij is en merk ook dat de voedingen vaker goed gaan dan niet goed. Marjes, heel fijn dat jij naar de situatie kijkt, maar ook de moeder hoort en vertrouwen geeft, zonder in te vullen of zij moet blijven borstvoeden of moet stoppen. Je laat deze keuze echt bij mij liggen, zonder oordeel. Ik ben heel fijn geholpen!

 • #44

  Sandra (dinsdag, 23 februari 2021 16:01)

  Ons zoontje viel ondanks het drinken aan de borst in zijn tweede week toch af. Marjes heeft ons geholpen om samen een plan op te stellen zodat hij effectiever zou drinken en meer groeien. Inmiddels drinkt hij goed aan de borst en is hij de afgelopen 2 weken meer dan 300 gram per week gegroeid. Dank Marjes voor je deskundigheid en het meedenken als we advies nodig hadden!

 • #43

  Laila (zaterdag, 20 februari 2021 19:15)

  Fantastisch geholpen. Ik belde in eerste instantie voor advies over voeden met de tepelhoed en kolven en uiteindelijk drinkt mijn zoontje nu ook weer aan de borst. Een prachtig resultaat waar ik niet op had durven hopen. Dankjewel ❤

 • #42

  Gaby (dinsdag, 02 februari 2021 17:23)

  Na een acute borstontsteking en teruglopende productie was ik genoodzaakt om te kolven en voeding via de fles te geven aan mijn dochter. Vervolgens lukte het niet meer om haar aan de borst te laten drinken. Mijn laatste hoop was om contact te zoeken met een lactatiekundige. Marjes gaf mij gelijk goede tips, hulpmiddelen en vertrouwen en hierdoor kregen wij het uiteindelijk toch nog voor elkaar. Een hele fijne ervaring!

 • #41

  Lisa (zondag, 17 januari 2021 22:45)

  ‘S avonds rond 19.00 besloten mijn kraamhulp en ik om te starten met kolven omdat aanleggen van mijn meisje moeilijk ging. We hebben contact opgenomen en konden gelijk een kolf ophalen.
  Ook daarna heeft ze mij voorzien van antwoorden op mijn vragen en mij tips gegeven omtrent stuwing.
  Heel fijn!

 • #40

  Margriet (donderdag, 31 december 2020 07:44)

  Bedankt Marjes, voor je snelle hulp en helpende tips. Ik voel me gesteund en heb kunnen accepteren dat het is zoals het is een daardoor makkelijker zonder stress Tara terug kunnen leiden maar de borst. Je advies en luisterend oor heeft me vertrouwen gegeven dat wat er ook gebeurd onze baby en goeie start heeft gehad met voldoende liefde aandacht en melk �.

 • #39

  Anique (zaterdag, 05 december 2020 11:16)

  Hi Marjes, veel dank voor je tips en adviezen. Hoewel de borstvoeding niet heel moeizaam op gang kwam, maar juist in overvloed aanwezig - klinkt als luxe probleem maar geeft ook uitdagingen. Bedankt voor je advies rondom (afbouwen) tepelhoedje, houdingen en omgaan met hoge productie. Bovendien vond ik het ook gewoon heel fijn om toen onze eerste dochter 2 weken oud was aan iemand advies te kunnen vragen, was allemaal zo nieuw voor ons! Je hebt ons veel vertrouwen gegeven! Groeten, Anique

 • #38

  Liron (donderdag, 26 november 2020 11:53)

  De beste lactatiedeskundige die iemand zich kan bedenken! Veel mensenkennis en had vrij snel door hoe ik in elkaar zit en je kan daar goed op inspelen. Je was op een zondagochtend gelijk langs gekomen en zodoende kon ik mijn baby beter laten aanhappen. We spraken twee weken later weer af zodat je mee kon kijken. Fijn dat ik je af en toe nog kon benaderen voor een klein vraagje hier en daar. Het blijft een zoektocht maar je helpt me daar ontzettend fijn bij! Weet niet wat ik zonder jou had gedaan!!!

 • #37

  Lisa (zondag, 04 oktober 2020 22:32)

  Borstvoeding ging bij Yuna en mij niet helemaal vanzelf. Marjes heeft ons geholpen. Eerst in het zoeken naar een goede houding en aanhappen. (Eigenlijk konden we dat al best goed, liet Marjes zien). Waardoor we uiteindelijk erg hebben kunnen genieten van de borstvoeding. Maar ook met tips bij de overproductie die ik maar bleef houden en bij het stoppen. Marjes was er steeds supersnel bij. En dat is zo fijn als je er een beetje doorheen zit. En denkt zo goed mee, echt een persoonlijk plannetje bedenken. Heel fijn! Dankjewel Marjes! Ook met de hulp om te stoppen, nu het voor mij genoeg is. Het was een fijne tijd zo.

 • #36

  Fien Westenberg (maandag, 28 september 2020 19:43)

  Marjes is een lactatiekundige met ontzettend veel kennis en ervaring. Ze weet op alle vragen een antwoord en dat voelt zo ontzettend vertrouwd! Mijn onzekerheden verdwenen direct. Echt een mens met een hart van goud! En ze levert zorg op hoog niveau. Bedankt!

 • #35

  Lisanne Jager (maandag, 21 september 2020 13:35)

  Beste Marjes,
  Wij willen je heel erg bedanken voor jouw betrokkenheid en steun bij de drinkproblemen van onze zoon. We hebben de rust weer gevonden en kunnen zelfs genieten na 9 intense weken van continu zoeken naar oplossingen. Wat wij nodig hadden was iemand die het roer even overnam, betrokken en kundig is en geruststelling. Dit hebben we bij jou gevonden. Fijn dat we elke dag bij jou terecht konden met onze vragen. Met veel meer vertrouwen, rust en plezier gaan we door met onze zoon van 10 weken!

 • #34

  Pauline Nieuwenhuizen-Berkovits (vrijdag, 18 september 2020 22:31)

  Beste Marjes,
  Als oud-collega weet ik hoe goed jij aan jonge ouders deskundige adviezen gaf toen ik met je samenwerkte en hoe goed je luisterde naar de patiënten op de kinder- en kraamafdeling in het Bronovo ziekenhuis.
  Nu, als grootmoeder van inmiddels 5 kleinkinderen is het heel fijn te weten dat alle drie de (schoon)kinderen jou via wattsapp, telefoon en facetime weten te vinden en betrouwbare informatie van jou krijgen waar ik het volste vertrouwen in heb.
  Jij bent de steun en toeverlaat op het gebied van de borstvoeding bij de kinderen Nieuwenhuizen. "Marjes zegt....Marjes vindt....!" Je komt vaak ter sprake gedurende de eerste levensweken van de kleinkinderen.
  Je steunt en moedigt aan, coachend en bevestigend op een unieke wijze!
  Hartelijke groeten,
  Pauline


 • #33

  Lizet (vrijdag, 04 september 2020 12:19)

  Bedankt Marjes, voor jouw vlotte begeleiding op maat bij onze Borstvoedingsvragen bij ons eerste kleintje, dat wat traag terug op geboortegewicht kwam. Vooral jouw positiviteit en vertrouwen was wat we nodig hadden! En de mogelijkheid om nog even flexibel te bellen/appen voor het finetunen in de dagen erna. Top start zo!

 • #32

  Jen (donderdag, 20 augustus 2020 21:00)

  Lieve Marjes,

  Je ben een van de enige die ons heeft geholpen met begrip en zonder oordeel, in een van de moeilijkste periode van mijn vrouwen leven, na één borstontsteking die niet goed was behandeld moest ik worden geopereerd van een abces van de maat van een golf bal en moest ik met een open wond waar melk uitkwam door gaan in het leven...en mijn grote melk productie ging ook gewoon door, en hinderde dus de heling...

  Je stond direct voor de deur na de operatie en bieden niet alleen je expertise aan, maar je was geïnteresseerd in ons en wat het beste was voor ons, en paste je continu aan ons aan. Je was ook open aan culture verschillen en in het Engels ging het ook perfect (ENGLISH SPEAKING EXPATS YOU ARE IN GREAT HANDS)

  We hadden deze verschrikkelijke phase niet zonder jou kunnen doen en ik vind het belangrijk om er bij te zeggen dat je de eerste kundige ben die niet pushed alleen voor borstvoeding maar je echt aan je patiënte aanpast en dat is een gaven!!

  Nog heeeeel erg bedankt �
  Jen & Deem

 • #31

  Elianne (woensdag, 01 juli 2020 15:22)

  Ha Marjes,

  Ook via deze weg willen wij je heel erg bedanken voor jouw steun. Onze dochter was in beginsel te klein om zelf te zorgen dat de borstvoeding goed op gang kwam. Toen dat eenmaal was gelukt door middel van kolven, bleek ze nog steeds niet in staat om alle melk weg te drinken, met een beginnende borstontsteking tot gevolg. Gelukkig stond jij meteen paraat om bij ons thuis mee te kijken hoe het voedmoment ging. Jouw tips t.a.v. aanleggen en het indelen van de voedingsmomenten (waaronder afkolven als er te veel melkproductie was) heeft er voor gezorgd dat onze dochter in een maand tijd een kilo boven haar geboortegewicht zit en inmiddels voldoende energie heeft om de voeding op eigen krachten tot zich te nemen. Hierdoor hebben we geen stress meer van wekkers die gezet moeten worden om te zorgen dat ons kleintje genoeg eet en (nog veel belangrijker) een heel lief, vrolijk en tevreden meisje! Ook het feit dat ik je telefonisch en via Whatsapp telkens kon benaderen en jij heel snel reageerde heb ik in deze onzekere tijd als heel prettig ervaren. Net als het feit dat ik de kolf via jou heb kunnen aanschaffen. Nogmaals heel veel dank en mocht het nodig zijn dan weet ik je in de toekomst zeker te vinden!

  Groet, ook namens David, Elianne

 • #30

  Suzanne (zaterdag, 02 mei 2020 07:09)

  Lieve Marjes,

  Heel erg bedankt voor je steun en waardevolle tips en adviezen. In 2016 heb je ons super geholpen bij de start met onze zoon Alastair. Gelukkig was je daar weer nu met de vroeg geboorte van onze zoon Benjamin. Door de vroeggeboorte was meteen aan de borst drinken niet vanzelfsprekend en was het een intensieve weg van voeden, kolven en bijvoeden. Gelukkig met jouw steun en advies drinkt Benjamin nu volledig aan de borst. Zowel in het ziekenhuis als de telefonische (stomme Corona) adviezen waren zeer waardevol.

  Ik zal jou van harte aanbevelen aan een ieder die moeilijkheden ervaart met het voeden.