Vragen of opmerkingen?

Ik stel het op prijs als je vragen of opmerkingen plaatst over mijn site of over jouw ervaring met mij of schrijf een google review. Dank je wel!

Commentaren: 63
 • #63

  Nancy (zondag, 29 januari 2023 08:23)

  Enorm blij met Marjes. Ik had te kampen met teruglopende melkproductie en ook met een beetje onzekerheid.
  Marjes reageerde enorm snel op mijn bericht en binnen 2 dagen hadden we al een afspraak om de situatie te bekijken. Allereerst vond ik het super fijn om te horen dat ik het goed deed & daarnaast heeft ze mij praktische tips gegeven hoe mijn productie te verhogen. Met als resultaat dat ik in de kolfsessies nu evenveel (of zelfs meer) kolf dan wat mijn dochter krijgt in een flesje, ik nog meer geniet van de borstvoedingsmomenten en mijn kleine meisje als kool groeit.
  Inmiddels geef ik al ruim 6 maanden borstvoeding en ben daar ben ik gigantisch trots op.
  Dank je wel Marjes :-)

 • #62

  Maartje (vrijdag, 06 januari 2023 01:53)

  Als kersverse moeder, met wat opstartproblemen in de wondere wereld van borstvoeding, had ik sterke behoefte aan een plan, een punt op de horizon. En daar was Marjes.
  Geruststellend, lief, helder en eerlijk. Met oog voor kind én moeder, gaf ze me rust en vertrouwen terug. Ze besprak alle mogelijke oplossingen met ons, maar liet de beslissing bij ons, en gaf ons daarbij het gevoel dat iedere keuze goed was.
  Marjes is heel laagdrempelig te bereiken, en zet net die extra stap in de zorg die maakt dat je je gehoord en gezien voelt. Ze is deskundig en ervaren, borstvoeding is overduidelijk haar passie.
  Als de borstvoeding niet vanzelf gaat, gun ik iedereen een Marjes!

 • #61

  Nadine (woensdag, 02 november 2022 11:13)

  Marjes was quick to respond to my messages and was able to see us within a day or two, which was incredible! She gave me the confidence to trust my instincts when it comes to our son, and that is incredibly valuable. Thank you Marjes.

 • #60

  Lotte (zaterdag, 20 augustus 2022 21:56)

  Marjes geeft deskundig advies, is snel bereikbaar en fijn dat een vraagje tussendoor ook altijd per app kan. De borstvoeding kwam moeilijk op gang bij mij maar dankzij haar advies is het helemaal goed gekomen en zijn we inmiddels een jaar onderweg en gaan we nog even door zolang mijn dochter en ik er beiden nog van genieten.

 • #59

  Anne (maandag, 08 augustus 2022 16:10)

  Marjes gaat deskundig te werk, geeft praktische tips die je gelijk kan toepassen en geeft vertrouwen. Fijn dat achteraf alles nog even nagelezen kan worden en er contact kan zijn via whatsapp.
  Bedankt Marjes!

 • #58

  Feray (vrijdag, 08 juli 2022 22:14)

  Geholpen worden door Marjes was voor mij een wereld van verschil. Als eerste keer moeder en borstvoeding geven, wist ik niet helemaal of ik het goed deed. Met hulp van Marjes op een geduldige manier en fijne uitleg heb ik met plezier maanden borstvoeding kunnen geven.

 • #57

  Faiza (donderdag, 07 april 2022 13:54)

  Wat een wereld van verschil tijdens het voeden. Ik had veel pijn bij het aanleggen en met dé juiste tips heeft Marjes mij op weg geholpen.
  Ik kijk nu niet meer op tegen het voeden, het is juist een fijn moment geworden.

 • #56

  Natascha (zaterdag, 14 augustus 2021 19:53)

  Marsje heeft ons heel goed geholpen met veel tips en het beantwoorden van onze vragen.
  En ook om ons weer het zelfvertrouwen te geven.
  Ons meisje had last gekregen van waarschijnlijk zuigverwarring/borst weigeren.
  Alleen 's nachts dronk ze nog wel goed uit de borst.
  Na een maandje veel geduld is ze weer volledig terug aan de borst :)

  Inmiddels al weer bijna 6 maanden live borstvoeding.
  Ben hier Marsje heel dankbaar voor.

 • #55

  Cheyenne (zaterdag, 07 augustus 2021 15:49)

  Beste Marjes,

  Ontzettend bedankt voor je hulp!
  Na een lastige start met borstvoeding en meerdere ontstekingen heeft marjes mij enorm geholpen met het zo goed mogelijk afbouwen van de borstvoeding wat het beste was voor mij en natuurlijk onze kleine! Zelfs in haar vakantie heeft ze me geholpen toen er weer een ontsteking op begon te komen gelukkig met de hulp van marjes is dit voorkomen!

  Marjes doet haar werk met veel liefde en denkt aan wat het beste voor iedereen is wij zijn haar zo dankbaar!

 • #54

  Brandjes familie (zondag, 27 juni 2021 10:41)

  Beste Marjes,

  Onze familie wilt u heel erg bedanken voor uw hulp en advies!

  Onze dochter Elizabeth huilde non-stop 3 weken na de geboorte. De verloskundigen konden de oorzaak van de angst niet vinden en onze dochter viel af! We waren in paniek. Marjes kwam bij ons thuis en analyseerde de situatie meteen! Voor onze dochter is een speciaal voedingsschema ontwikkeld. En een week later begon onze dochter aan te komen en stopte met continu huilen! Daarnaast heeft Marjes wijs advies gegeven als ouders, die we nooit zullen vergeten!

  Marjes, doet haar werk met veel liefde en dat voel je! We wensen Marjes het allerbeste! Hartelijk dank, Rembrandt, Kateryna en Elizabeth Brandjes

 • #53

  Britt (maandag, 07 juni 2021 21:32)

  Marjes is heel kundig, vriendelijk en geduldig. Wij hebben het contact als zeer prettig ervaren! Helaas is borstvoeding niet gelukt vanwege een open gehemelte bij ons zoontje. Maar Marjes heeft ons heel goed geholpen met het vinden van de juiste fles en advies gegeven over een voedingsschema. Al haar tips en bevindingen werden netjes via verslagen met ons gedeeld. Haar aandacht voor ons was niet alleen beperkt tot onze contactmomenten. Tussendoor bleef zij betrokken en behulpzaam. Dat alles droeg bij aan een hele fijne ervaring.

 • #52

  Mandy (zondag, 06 juni 2021 21:42)

  Marjes je bent een topper!
  Bij 2 van onze kindjes ben jij (zeer snel) bij gekomen omdat de borstvoeding zo zeer deed dat life voeden niet meer ging. Jij hebt de oorzaak achterhaald en oplossingen/ tips aangedragen. Hierdoor heb ik het beste aan onze kindjes mee kunnen geven, wat een mooie ervaring! Dank voor alles!

 • #51

  Daphne (zaterdag, 05 juni 2021 21:26)

  Na een hele lastige start met borstvoeden en eigenlijk de hoop opgegeven te hebben en full time kolven wilde ik het toch nog een laatste poging wagen. Na een eerdere poging met een lactatie kundige was Marjes mijn verlossing. Ik zocht namelijk een richting die ik uit kon gaan en een structuur die ik kon volgen. Marjes heeft hier ongelofelijk bij geholpen. Ook laten zien hoe ik hem goed kan aanleggen. Hierna is het me gelukt (zonder tepelhoedje ;)) en geef ik sindsdien full time borstvoeding, het allermooiste dat er is �

 • #50

  Barbara (maandag, 10 mei 2021 13:30)

  Marjes heeft ons heel fijn kunnen helpen toen ik bij drie maanden problemen ondervond bij de borstvoeding en kolven. Ze kijkt verder dan het praktische gedeelte en betrekt ook de psychologische kant erbij - dat gaf ons veel vertrouwen om op onze eigen manier verder te gaan.

 • #49

  Freekje (donderdag, 15 april 2021 14:06)

  Marjes heeft mij geholpen bij de geboorte van mijn tweede kindje. Voorafgaand aan de bevalling hebben we een gesprek en stappenplan gemaakt voor de borstvoeding. Ik had namelijk een vrij moeizame start bij de geboorte van mijn eerste. Dit heeft me ontzettend geholpen in mijn zelfvertrouwen en de aanpak rondom het geven van borstvoeding. Na de geboorte van onze dochter kon ik echt mijn eigen plan trekken. Dit gaf rust maar ook resultaat: de borstvoeding liep eigenlijk direct als een zonnetje! ik vind het knap hoe Marjes haar diensten (digitaal) aanbied tijdens Corona tijd. De hulp of afstand was minstens zo effectief! Ook werkt zij goed samen met kraamhulp en verloskundige. Heel erg fijn dankjewel Marjes!

 • #48

  Jorien (maandag, 12 april 2021 09:48)

  Ik gun iedereen een Marjes!! Superfijne, nuchtere en no-nonsense benadering. Onze te vroeg geboren zoon kwam maar niet aan. Marjes heeft hier heel goede tips voor gegeven, waarbij haalbaarheid en vertrouwen voorop stonden. Op die manier kwamen we snel weer op het goede pad, zonder hierbij stress te ervaren. De laagdrempeligheid van het app contact werkt ook erg prettig. Nogmaals super bedankt!

 • #47

  Rianne (donderdag, 08 april 2021 12:51)

  Dank voor je hulp Marjes! Ons kleintje en ik hebben veel baat gehad bij je tips en adviezen. Na een pittige bevalling kwam de borstvoeding niet direct goed op gang en kostte het mij veel moeite om voldoende productie te generen en onze baby goed aan te leggen. Dankzij de hulp van Marjes kwam daar al snel veel verbetering in. Ik vond vooral de praktische benadering van Marjes, de positieve mindset en het oog voor de haalbaarheid heel prettig. Dank!

 • #46

  Jinne (vrijdag, 12 maart 2021 17:17)

  Beste Marjes,

  Dank je wel dat je mij het vertrouwen hebt gegeven wat ik nodig had! Nu is mijn dochter een stuk meer tevreden na de voeding en genieten we beiden vooral weer van het gezellige borstvoeding momentje!

 • #45

  Laura (dinsdag, 02 maart 2021 10:56)

  Ons zoontje dronk wisselend rustig en onrustig aan de borst. Daarnaast heb ik een sterke toeschietreflex en veel melk. Marjes heeft mij vertrouwen gegeven in mijzelf: ik doe het goed. Mijn zoontje mag onrustig drinken, er is niet altijd een oplossing mogelijk. Accepteren is waar het dan over gaat. Zij gaf aan dat ons zoontje het eigenlijk heel goed doet door af en aan te happen. Zonder Marjes was ik gestopt met borstvoeding. Door het contact tussendoor en de vragen waarop zij vlot reageert, ben ik inmiddels nog steeds niet gestopt en ben ik ook minder met die vraag bezig! Ik accepteer de situatie meer zoals hij is en merk ook dat de voedingen vaker goed gaan dan niet goed. Marjes, heel fijn dat jij naar de situatie kijkt, maar ook de moeder hoort en vertrouwen geeft, zonder in te vullen of zij moet blijven borstvoeden of moet stoppen. Je laat deze keuze echt bij mij liggen, zonder oordeel. Ik ben heel fijn geholpen!

 • #44

  Sandra (dinsdag, 23 februari 2021 16:01)

  Ons zoontje viel ondanks het drinken aan de borst in zijn tweede week toch af. Marjes heeft ons geholpen om samen een plan op te stellen zodat hij effectiever zou drinken en meer groeien. Inmiddels drinkt hij goed aan de borst en is hij de afgelopen 2 weken meer dan 300 gram per week gegroeid. Dank Marjes voor je deskundigheid en het meedenken als we advies nodig hadden!

 • #43

  Laila (zaterdag, 20 februari 2021 19:15)

  Fantastisch geholpen. Ik belde in eerste instantie voor advies over voeden met de tepelhoed en kolven en uiteindelijk drinkt mijn zoontje nu ook weer aan de borst. Een prachtig resultaat waar ik niet op had durven hopen. Dankjewel ❤

 • #42

  Gaby (dinsdag, 02 februari 2021 17:23)

  Na een acute borstontsteking en teruglopende productie was ik genoodzaakt om te kolven en voeding via de fles te geven aan mijn dochter. Vervolgens lukte het niet meer om haar aan de borst te laten drinken. Mijn laatste hoop was om contact te zoeken met een lactatiekundige. Marjes gaf mij gelijk goede tips, hulpmiddelen en vertrouwen en hierdoor kregen wij het uiteindelijk toch nog voor elkaar. Een hele fijne ervaring!

 • #41

  Lisa (zondag, 17 januari 2021 22:45)

  ‘S avonds rond 19.00 besloten mijn kraamhulp en ik om te starten met kolven omdat aanleggen van mijn meisje moeilijk ging. We hebben contact opgenomen en konden gelijk een kolf ophalen.
  Ook daarna heeft ze mij voorzien van antwoorden op mijn vragen en mij tips gegeven omtrent stuwing.
  Heel fijn!

 • #40

  Margriet (donderdag, 31 december 2020 07:44)

  Bedankt Marjes, voor je snelle hulp en helpende tips. Ik voel me gesteund en heb kunnen accepteren dat het is zoals het is een daardoor makkelijker zonder stress Tara terug kunnen leiden maar de borst. Je advies en luisterend oor heeft me vertrouwen gegeven dat wat er ook gebeurd onze baby en goeie start heeft gehad met voldoende liefde aandacht en melk �.

 • #39

  Anique (zaterdag, 05 december 2020 11:16)

  Hi Marjes, veel dank voor je tips en adviezen. Hoewel de borstvoeding niet heel moeizaam op gang kwam, maar juist in overvloed aanwezig - klinkt als luxe probleem maar geeft ook uitdagingen. Bedankt voor je advies rondom (afbouwen) tepelhoedje, houdingen en omgaan met hoge productie. Bovendien vond ik het ook gewoon heel fijn om toen onze eerste dochter 2 weken oud was aan iemand advies te kunnen vragen, was allemaal zo nieuw voor ons! Je hebt ons veel vertrouwen gegeven! Groeten, Anique

 • #38

  Liron (donderdag, 26 november 2020 11:53)

  De beste lactatiedeskundige die iemand zich kan bedenken! Veel mensenkennis en had vrij snel door hoe ik in elkaar zit en je kan daar goed op inspelen. Je was op een zondagochtend gelijk langs gekomen en zodoende kon ik mijn baby beter laten aanhappen. We spraken twee weken later weer af zodat je mee kon kijken. Fijn dat ik je af en toe nog kon benaderen voor een klein vraagje hier en daar. Het blijft een zoektocht maar je helpt me daar ontzettend fijn bij! Weet niet wat ik zonder jou had gedaan!!!

 • #37

  Lisa (zondag, 04 oktober 2020 22:32)

  Borstvoeding ging bij Yuna en mij niet helemaal vanzelf. Marjes heeft ons geholpen. Eerst in het zoeken naar een goede houding en aanhappen. (Eigenlijk konden we dat al best goed, liet Marjes zien). Waardoor we uiteindelijk erg hebben kunnen genieten van de borstvoeding. Maar ook met tips bij de overproductie die ik maar bleef houden en bij het stoppen. Marjes was er steeds supersnel bij. En dat is zo fijn als je er een beetje doorheen zit. En denkt zo goed mee, echt een persoonlijk plannetje bedenken. Heel fijn! Dankjewel Marjes! Ook met de hulp om te stoppen, nu het voor mij genoeg is. Het was een fijne tijd zo.

 • #36

  Fien Westenberg (maandag, 28 september 2020 19:43)

  Marjes is een lactatiekundige met ontzettend veel kennis en ervaring. Ze weet op alle vragen een antwoord en dat voelt zo ontzettend vertrouwd! Mijn onzekerheden verdwenen direct. Echt een mens met een hart van goud! En ze levert zorg op hoog niveau. Bedankt!

 • #35

  Lisanne Jager (maandag, 21 september 2020 13:35)

  Beste Marjes,
  Wij willen je heel erg bedanken voor jouw betrokkenheid en steun bij de drinkproblemen van onze zoon. We hebben de rust weer gevonden en kunnen zelfs genieten na 9 intense weken van continu zoeken naar oplossingen. Wat wij nodig hadden was iemand die het roer even overnam, betrokken en kundig is en geruststelling. Dit hebben we bij jou gevonden. Fijn dat we elke dag bij jou terecht konden met onze vragen. Met veel meer vertrouwen, rust en plezier gaan we door met onze zoon van 10 weken!

 • #34

  Pauline Nieuwenhuizen-Berkovits (vrijdag, 18 september 2020 22:31)

  Beste Marjes,
  Als oud-collega weet ik hoe goed jij aan jonge ouders deskundige adviezen gaf toen ik met je samenwerkte en hoe goed je luisterde naar de patiënten op de kinder- en kraamafdeling in het Bronovo ziekenhuis.
  Nu, als grootmoeder van inmiddels 5 kleinkinderen is het heel fijn te weten dat alle drie de (schoon)kinderen jou via wattsapp, telefoon en facetime weten te vinden en betrouwbare informatie van jou krijgen waar ik het volste vertrouwen in heb.
  Jij bent de steun en toeverlaat op het gebied van de borstvoeding bij de kinderen Nieuwenhuizen. "Marjes zegt....Marjes vindt....!" Je komt vaak ter sprake gedurende de eerste levensweken van de kleinkinderen.
  Je steunt en moedigt aan, coachend en bevestigend op een unieke wijze!
  Hartelijke groeten,
  Pauline


 • #33

  Lizet (vrijdag, 04 september 2020 12:19)

  Bedankt Marjes, voor jouw vlotte begeleiding op maat bij onze Borstvoedingsvragen bij ons eerste kleintje, dat wat traag terug op geboortegewicht kwam. Vooral jouw positiviteit en vertrouwen was wat we nodig hadden! En de mogelijkheid om nog even flexibel te bellen/appen voor het finetunen in de dagen erna. Top start zo!

 • #32

  Jen (donderdag, 20 augustus 2020 21:00)

  Lieve Marjes,

  Je ben een van de enige die ons heeft geholpen met begrip en zonder oordeel, in een van de moeilijkste periode van mijn vrouwen leven, na één borstontsteking die niet goed was behandeld moest ik worden geopereerd van een abces van de maat van een golf bal en moest ik met een open wond waar melk uitkwam door gaan in het leven...en mijn grote melk productie ging ook gewoon door, en hinderde dus de heling...

  Je stond direct voor de deur na de operatie en bieden niet alleen je expertise aan, maar je was geïnteresseerd in ons en wat het beste was voor ons, en paste je continu aan ons aan. Je was ook open aan culture verschillen en in het Engels ging het ook perfect (ENGLISH SPEAKING EXPATS YOU ARE IN GREAT HANDS)

  We hadden deze verschrikkelijke phase niet zonder jou kunnen doen en ik vind het belangrijk om er bij te zeggen dat je de eerste kundige ben die niet pushed alleen voor borstvoeding maar je echt aan je patiënte aanpast en dat is een gaven!!

  Nog heeeeel erg bedankt �
  Jen & Deem

 • #31

  Elianne (woensdag, 01 juli 2020 15:22)

  Ha Marjes,

  Ook via deze weg willen wij je heel erg bedanken voor jouw steun. Onze dochter was in beginsel te klein om zelf te zorgen dat de borstvoeding goed op gang kwam. Toen dat eenmaal was gelukt door middel van kolven, bleek ze nog steeds niet in staat om alle melk weg te drinken, met een beginnende borstontsteking tot gevolg. Gelukkig stond jij meteen paraat om bij ons thuis mee te kijken hoe het voedmoment ging. Jouw tips t.a.v. aanleggen en het indelen van de voedingsmomenten (waaronder afkolven als er te veel melkproductie was) heeft er voor gezorgd dat onze dochter in een maand tijd een kilo boven haar geboortegewicht zit en inmiddels voldoende energie heeft om de voeding op eigen krachten tot zich te nemen. Hierdoor hebben we geen stress meer van wekkers die gezet moeten worden om te zorgen dat ons kleintje genoeg eet en (nog veel belangrijker) een heel lief, vrolijk en tevreden meisje! Ook het feit dat ik je telefonisch en via Whatsapp telkens kon benaderen en jij heel snel reageerde heb ik in deze onzekere tijd als heel prettig ervaren. Net als het feit dat ik de kolf via jou heb kunnen aanschaffen. Nogmaals heel veel dank en mocht het nodig zijn dan weet ik je in de toekomst zeker te vinden!

  Groet, ook namens David, Elianne

 • #30

  Suzanne (zaterdag, 02 mei 2020 07:09)

  Lieve Marjes,

  Heel erg bedankt voor je steun en waardevolle tips en adviezen. In 2016 heb je ons super geholpen bij de start met onze zoon Alastair. Gelukkig was je daar weer nu met de vroeg geboorte van onze zoon Benjamin. Door de vroeggeboorte was meteen aan de borst drinken niet vanzelfsprekend en was het een intensieve weg van voeden, kolven en bijvoeden. Gelukkig met jouw steun en advies drinkt Benjamin nu volledig aan de borst. Zowel in het ziekenhuis als de telefonische (stomme Corona) adviezen waren zeer waardevol.

  Ik zal jou van harte aanbevelen aan een ieder die moeilijkheden ervaart met het voeden.

 • #29

  Emilie (woensdag, 22 april 2020 18:17)

  Nadat we met een zeer klein meisje thuiskwamen wilde we graag meteen kolven, dit om de productie op gsng te helpen en om het drinken minder vermoeiend te maken. Gelukkig konden we bij thuiskomst 's avonds de kolf nog afhalen. Daarnaast gaf Marjes nog erg waardevolle tips.
  Heel veel dank!!

 • #28

  Monique (woensdag, 15 april 2020 17:26)

  Marjes heeft mij echt ontzettend geholpen. Mijn dochter is een hele moeilijke drinker en Marjes heeft zich echt in het probleem vastgebeten. Zij heeft met kinderartsen en logopedisten overlegd tot we tot een oplossing zijn gekomen. Zij is goed bereikbaar en heel erg betrokken. Echt een topper! Inmiddels gaat het drinken veel beter maar dat was niet gelukt zonder Marjes’ hulp!!!

 • #27

  Mariska (zondag, 23 februari 2020)

  Marjes heeft ons enorm geholpen met beter aanhappen en een heftige borstontsteking. Ze is heel erg betrokken en wilde elke dag per appje weten hoe het gaat. Op mijn meest zieke dag, is ze zelfs zaterdagavond nog langs geweest om de melkklieren open te krijgen dmv masseren. Ze is heel deskundig en probeert voor elk probleem een goede oplossing te vinden die bij jou en je baby past. Ik beveel Marjes dan ook van harte aan als je problemen ervaart met borstvoeding geven!

  Lieve Marjes, dank je wel voor alles!

 • #26

  Marlies (woensdag, 15 januari 2020 09:37)

  Lieve Marjes, dank je wel dat je er was en bent!

  We hebben elkaar ontmoet toen ik gebukt ging onder een dubbele borstontsteking. Jouw rustige en professionele overkomen zorgde direct voor ontspanning aan mijn kant. Ik heb veel gehad aan de tips die je mij gaf en het voelde vertrouwt om ook later nog wat aan je te vragen. Je stond weer direct voor me klaar en door wat je zei kon ik weer verder.
  Bedankt!

 • #25

  Michelle (vrijdag, 01 november 2019 16:02)

  Lieve Marjes,
  Bedankt voor je snelle hulp toen mijn dochtertje van 8 weken opeens niet genoeg meer aankwam! Dankzij jou werd het me duidelijk dat alleen maar voeden op verzoek niet altijd genoeg is. Het bleek dat mijn kindje te snel tevreden was waardoor mijn productie afnam. Je was/bent heel flexibel en kwam nadat ik contact met je gezocht had meteen de volgende dag langs, tijdens je middagpauze zelfs omdat ik op dat moment toevallig aan het voeden was. Als jonge moeder met een baby en peuter in huis vond ik niet altijd de tijd om je te laten weten hoe het ging, dus mailde jij mij en kreeg ik meteen weer extra tips en aanmoedigingen. Toen je tijdens de periode van nazorg in het buitenland zat coachte je me via de mail verder. In de periode dat ik door jou geholpen werd is mijn dochter ruim 300 gram aangekomen en heb ik het vertrouwen gekregen dat ik nog een hele tijd kan doorgaan met borstvoeding geven. Zonder jouw hulp was ik waarschijnlijk al gestopt. Ik ben je dus erg dankbaar en hoop dat iedereen die twijfelt en dit leest de stap zet om een goed lactatiekundige zoals jij in te schakelen.
  Groetjes,
  Michelle

 • #24

  Mariam Rodmall (woensdag, 16 oktober 2019 22:39)

  Lieve Marjes,
  Super bedankt voor de goede begeleiding en steun die je mij gegeven hebt gedurende mijn borstvoedingsperiode.
  Je gaat er niet van uit dat je alles al weet wat jouw vakgebied betreft. Zodra je iets niet begrijpt en niet kan beredeneren, ga je op zoek in de literatuur.
  Ondanks dat ik het doel niet behaald heb, dat ik voor ogen had, had ik mij geen betere lactatiekundige kunnen wensen.
  Veel succes!

 • #23

  Fennigje (zondag, 18 augustus 2019 11:41)

  Veel dank! Ik kan Marjes van harte aanbevelen. Precies de goede tips en op een hele prettige manier, ze wist ons een hele fijne start van de borstvoeding te geven. Ook de wetenschap dat Marjes altijd nog beschikbaar is voor vervolgvragen is een geruststellende gedachte.

 • #22

  Gerdien (woensdag, 06 maart 2019 10:31)  Hartelijk bedankt Marjes, voor al je hulp!

  Toen onze dochter drie weken oud was ben je bij ons thuis geweest om mee te kijken bij een voeding en advies te geven. Daarna hebben we nog een serie emails verstuurd met onze vragen en ontvangen met jouw tips. Nadat mijn man en ik besloten hadden te stoppen met de borstvoeding heb je me verder geholpen bij het afbouwen daarvan.

  Het was een enorm intensieve periode, waarin onze dochter niet voldoende groeide. Inmiddels krijgt ze 'kunstvoeding' en is ze goed aan het groeien. Dat heeft een heleboel rust gegeven. Het is anders gelopen dan ik van tevoren had verwacht en gehoopt, dat is jammer, maar nu is het goed.

  Het was heel prettig dat we van jouw ervaring mochten horen en lezen, en dat je ons het vertrouwen gaf daarmee te handelen. Eerst het proberen verbeteren van de ervaringen met borstvoeden, en toen dat niet meer ging, het op een goede manier daarmee stoppen.

  Wie weet krijgen we in de toekomst nog eens een kans. Dan zal ik zeker eerder hulp zoeken wanneer het niet goed gaat, dat heb ik van deze periode geleerd. Wij weten je nu te vinden ;-)

  Hartelijke groet,
  Gerdien

 • #21

  Karin (dinsdag, 25 december 2018 21:30)

  Marjes, bijna 3 jaar geleden heb je ons enorm geholpen bij de borstvoeding voor onze oudste dochter. Na zes weken ploeteren bleek het probleem een te kort verborgen tongriempje te zijn. Met jouw hulp is de borstvoeding op gang gebleven en heeft onze dochter daar twee jaar lang van mogen genieten!

  Nu hebben we jouw hulp weer gevraagd bij de borstvoeding van onze tweeling, nu ruim 3 weken oud. Mede dankzij jouw adviezen en praktische begeleiding heb ik er alle vertrouwen in dat ik de twee kleintjes zo lang mogelijk volledig borstvoeding kan geven, een hele uitdaging!

  Geweldig dat je zo snel reageert, zo snel mogelijk aan huis komt (en flexibel bent in de timing zodat je de ‘hap’ van allebei kan zien!) en meedenkt met alle vragen die wij op je af vuren!

  Borstvoeding geven is zo enorm belangrijk, maar lijkt soms wel ondergewaardeerd in onze samenleving. (Nieuwe) moeders zijn daardoor vaak niet goed voorbereid op wat er allemaal bij kan komen kijken. De hulp van een lactatiekundige is dan zo waardevol, niet alleen bij problemen, maar juist ook om problemen te voorkomen!

  Marjes, geweldig bedankt! Jouw expertise en rust geeft direct vertrouwen. Ik zal je bij iedereen aanraden!

  Lieve groeten van ons vijven.

 • #20

  Sharon Mollema (woensdag, 19 december 2018 23:17)

  Beste Marjes,

  Het is alweer zo’n 3 maanden geleden dat we contact met je opnamen om naar de tongriem van onze dochter te kijken. Het drinken aan de borst ging niet optimaal, ze kreeg grote zuigblaren op haar lippen.
  Je maakte dezelfde dag nog de tijd om even langs te komen om te kijken. Na het constateren van een verborgen korte tongriem, besloten wij, op jouw aanraden, een afspraak te maken in het Bronovo voor het knippen van de tongriem (en lipriem)
  Op de dag van de afspraak wachtte jij ons op, en bleef er tijdens de behandeling bij. Dat gaf ons een gerust en vertrouwd gevoel. Naderhand praatten we er nog even over, en keek je nog mee hoe het aanhappen en drinken ging.
  Ook gaf je ons per mail nog informatie (linkjes/filmpjes) over oefeningen voor het stretchen van de tong en lip.

  Ik geef, mede dankzij jou, nog steeds met veel liefde en plezier borstvoeding, en ze groeit als kool!

  Nogmaals, hartelijk dank voor jouw adviezen en hulp!


 • #19

  Dorenda (woensdag, 12 december 2018 18:46)

  Marjes, heel erg bedankt voor je hulp! Toen mijn melkproductie leek terug te lopen heb je snel tijd voor mij gemaakt om met mij mee te kijken. Al voor ons consult heb jij mij via de app de eerste hulp gegeven waardoor de eerste stress al minder werd. Door jouw begeleiding hapt mijn dochter nu goed aan en heb ik geen pijn meer. Mijn productie is weer omhoog en ik hoop nog lang te kunnen genieten van het geven van borstvoeding. Je hulp was empathisch en praktisch, heel fijn!

 • #18

  Joni (woensdag, 07 november 2018 13:51)

  Lieve Marjes, wat was ik blij met je hulp die eerste weken na de bevalling! Het gaf me zoveel rust dat je met me mee dacht en ook me een beetje dwong om niet alleen maar te blijven doorgaan om mijn zoontje maar aan de borst te krijgen, maar ook naar het grotere plaatje te kijken (welzijn van moeder en kind). Ondanks dat deze tijd toch ook wel erg zwaar was en ik veel verdriet heb gehad toen de borstvoeding mislukte, houd ik er mede dankzij jouw begeleiding toch een goed gevoel aan over! Ik zou zeker bij een eventueel volgende kind het graag weer met jouw hulp proberen!!! Ontzettend bedankt daarvoor en veel liefs van ons allemaal

 • #17

  Freekje (maandag, 15 oktober 2018 21:27)

  Marjes, je hebt me heel erg geholpen met je consulten. Dankzij je praktische tips werd het geven van borstvoeding een stuk relaxter. Ik vond het fijn dat je echt naar mijn situatie keek en vanuit daar samen met mij een plan maakte om eea op de rit te krijgen. Hierbij adviseerde je me vooral op mijn eigen gevoel af te gaan en nam je voor mij veel onzekerheid weg. Beide keren hadden we snel resultaat. Superfijn, dankjewel voor al je hulp en flexibiliteit (want beide keren kon je direct langskomen!).

 • #16

  Rut en Maurits (donderdag, 20 september 2018 21:22)

  Marjes, ontzettend bedankt voor je vakkundige hulp bij het vinden van de passende techniek bij de borstvoeding van onze dochter. Naast je uitgebreide vakkennis breng je rust en vertrouwen en maak je het proces leuk, waar al zoveel nieuw en spannend is met een eerste kind. We zijn nog steeds gelukkig met je adviezen en denken met een warm gevoel aan de consulten terug. Heel erg bedankt!!

 • #15

  Mariëlle (donderdag, 30 augustus 2018 16:05)

  Beste Marjes,

  Hartelijk bedankt voor de goede adviezen die je me hebt gegeven hebt. Ik krijg veel complimenten over het gezonde babyvet van ons zoontje en ik ben heel blij dat ik dat hij zo goed gegroeid is op mijn borstvoeding!

  Drie dagen na de geboorte merkte ik dat het niet helemaal lekker liep met de voeding omdat ik pijn had bij het voeden. Hoewel iedereen in het ziekenhuis en de kraamhulp zei dat het er goed uitzag, voelde het toch niet goed. Ondanks de drukte heb je de tijd gevonden om meteen die dag bij me langs te komen en heb je me uitleg en tips gegeven hoe het aanleggen verbeterd kon worden. Je bent zelfs de dag erna nog bij me langsgereden om me een voedingskussen uit te lenen om het voeden te vergemakkelijken. Hiernaast kreeg ik snel antwoorden op allerlei vragen die ik je stelde via e-mail en dit was allemaal bij de service inbegrepen. Jouw hulp heeft voor een snelle en grote verbetering gezorgd.

  Ik waardeer je praktische aanpak heel erg. Geen verkooppraatjes over borstvoeding, maar praktische tips om het voeden te verbeteren, dit was precies waar ik naar op zoek was. Ook al heb ik nu besloten de borstvoeding af te bouwen nu ik bijna weer aan het werk ga, ik kijk er op terug als een plezierige ervaring en de beste start voor mijn zoontje en mij.

  Bedankt!

 • #14

  Liselotte (dinsdag, 05 juni 2018 09:30)

  Marjes, dank voor je fantastische hulp!
  Je was erg rustig in je consulten , nam echt de tijd en keek naar mij en m’n dochter. Op precies het juiste moment kwam je nog een keer langs en tussendoor was je laagdrempelig bereikbaar voor vragen en zorgde je dat je op de hoogte bleef. Echt super begeleiding in een spannende tijd! Leuk om te zien en horen ook dat je je werk zo leuk vindt!
  Bedankt!