Ontwikkeling en werkervaring

In 1980 startte ik met de A-opleiding in een algemeen ziekenhuis. Al tijdens de opleiding ging mijn belangstelling uit naar de zorg voor moeder en kind. Na mijn opleiding werkte ik ruim een jaar op de kraam- en verlosafdeling. Daarna werd ik aangenomen in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht waar ik de opleiding tot kinder- en neonatologieverpleegkundige afrondde.

Begin jaren '90 verhuisden wij naar Rijswijk. De eerste jaren werkte ik als verpleegkundige in de wijk en als oproepkracht in Diakonessenhuis Voorburg. In die periode werden onze 4 kinderen geboren. Vanaf de geboorte van onze jongste dochter (2000) werkte ik als kinderverpleegkundige in HMC Bronovo.

In 2008 kreeg ik de kans om de opleiding tot lactatiekundige te gaan volgen aan Hogeschool Utrecht. Sindsdien werkte ik als lactatiekundige en kinderverpleegkundige in het Moeder-kind centrum van het HMC Bronovo. Ivm de fusie van Bronovo/Westeinde en Anthoniushove werk ik sinds de zomer van 2019 op locatie Westeinde als lactatiekundige samen met 3 collega lactatiekundigen. 

 

In de loop der jaren heb ik veel ouders en baby's ontmoet en kunnen helpen/adviseren bij de voeding.  In het ziekenhuis ben ik mede verantwoordelijk voor de scholing en het beleid t.a.v. borstvoeding.

Naast het werk in het ziekenhuis werk ik als vrijgevestigde lactatiekundige IBCLC en ben ik penningmeester van onze beroepsvereniging NVL geweest tot nov 2020

Mijn kennis en kunde houd ik bij door regelmatig scholingen te volgen op mijn vakgebied en ik heb regelmatig contact en overleg met collega lactatiekundigen om kennis te delen.

 

Voor informatie over een bezoek aan huis, zie consult

Voor informatie over het geven van een scholing, zie scholing

Ik verhuur  en verkoop borstkolven vanuit huis, ook buiten kantoortijden.

 

Tussendoor mijn eigen dochter voeden, zij snapte de fles niet.

Cupfeeding omdat het aanleggen nog wat moeite kostte. (Dit was Koninginnendag, vandaar mijn oranje shirt)